Tinejdžer iz Liberije postao nacionalni heroj nakon što je vratio 50.000 dolara
Ilustracija

Tinejdžer iz Liberije postao nacionalni heroj nakon što je vratio 50.000 dolara

Liberijski tinejdžer postao je nacionalni heroj kada je pronašao 50.000 dolara na putu i vratio ih vlasniku u sjeveroistočnom okrugu Nimba.

Osamnaestogodišnji Emanuel Tuloe rekao je danas AP-u da je vozio motocikl na autoputu kada je video gomilu novca uvijenog u plastičnu kesu kako je neprimijećeno ispao.

Kada je vidio novac rekao je da se uplašio zato što ga je bilo puno pa ga je donio kući i dao tetki na čuvanje dok se vlasnik ne bude javio.

Tog dana, u utorak, Musu Janci, poslovna žena koja je izgubila novac obratila se preko radija i apelovala da se javi neko ako ga je našao, rekao je Tuloe i on joj ga je odnio.

Tuloe je rekao da mnogi Liberijci hvale njegov postupak dok ga drugi, među kojima su i njegovi prijatelji, ismijavaju.

On je napustio školu u sedmom razredu i počeo taksi servis sa svojim motorom.

"Od kada sam vratio novac kada mi se pokvari motor na autoputu i kada me vide neki od mojih prijatelja, neće da pomognu. Kažu da sam bio glup da vratim pronađeni novac i da je trebalo da dozvolim da novac pomogne meni“, rekao je on za AP iz rodnog mjesta Gbolor Dijala na granici sa Obalom Slonovače.

"Kažu mi da se nikad neću obogatiti u životu, da zato što sam vratio tu količinu novca da ću živjeti i umrijeti siromašan“, rekao je on.

Rekao je da je takođe dobio i prijetnje zbog svog postupka, i da mora da se zaštiti. Ali je čvrst oko stava da je postupio ispravno, i savjetuje druge da vrate novac, mobilne telefone ili druge predmete koje nađu.

Jansi ga je nagradila sa novcem i poklonima vrijednim oko 1.500 dolara, rekao je on i dodao da su imali veliku proslavu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.