Boks ima novog kralja: Usik oduzeo Džošui titule

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik napravio je veliko iznenađenje i pobijedio Britanaca Entonija Džošuu jednoglasnom odlukom sudija. Ukrajinac je sada svjetski prvak teške kategoriji u verzijama WBA, WBO i IBF.

Usik (34) sada ima 19 pobjeda u profesionalnoj karijeri i nijedan poraz, dok je Džošua doživio drugi poraz u pro ringu.

Usik je tako postao prvi bokser još od Ivandera Holifilda koji je bio neprikisnoveni prvak kruzer kategorije, a potom došao do svjetskih titula u najtežoj diviziji.

Počeo je Usik bolje, u prve tri runde je nametnuo jak ritam, a Džošua nije uspio da zada svoje karakteristične snažne udarce. Imao je Britanac dobar period od četvrte do šeste runde, ali je na kraju postalo jasno da je Ukrajinac bolji bokser. Posljednje runde donijele su veliku borbu, odlično kretanje i vrijedan rad Usika, pa je na kraju zasluženo slavio na razočaranje 70 hiljada navijača na stadionu Totenhema u Londonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.