Mahačev u spektakularnoj borbi
Foto: Screenshot

Mahačev u spektakularnoj borbi "ugušio" Poiriera i treći put odbranio titulu

Ruski UFC borac Islam Mahačev odbranio je pojas u lakoj kategoriji pobjedom protiv Dustina Poiriera.

Na UFC spektaklu 302 u New Jerseyu borac iz Dagestana ugušio je u petoj rundi rivala i sudija je prekinuo borbu.

Poirier se solidno držao u prve četiri runde, iako je bilo jasno da Mahačev ima prednost. Amerikanac je čak i udario Mahačeva laktom u čelo i raskrvario ga, ali onda se u petoj desio trenutak odluke.
Mahačev je srušio rivala na pod, izveo "gušenje" i završio posao.

Islam je po treći puta odbranio titulu u lakoj kategoriji, a nakon borbe je izjavio da se želi boriti za novi pojas i to u velter kategoriji.
Mahačev je tako produžio svoj pobjednički niz na 14 vezanih trijumfa, a iako je pojas branio već dvaput, ovo je bila prva borba da ga je branio protiv nekog borca kojem je laka kategorija ona matična.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.