Dramatični snimci s leta Boniga 737 MAX: Putnici hiperventilirali, avion u slobodnom padu
UNSPLASH

Dramatični snimci s leta Boniga 737 MAX: Putnici hiperventilirali, avion u slobodnom padu

Još jedan avion “Boinga” je prošlog vikenda imao problema, dok je kompanija pod intenzivnim nadzorom od početka godine. Tokom leta aviokompanije "Korean er", avion se spustio za skoro devet hiljada metara u 15 minuta zbog pada pritiska u kabini, javlja britanski Dejli mejl.

Incident se dogodio u subotu, samo 30 minuta nakon poletanja sa aerodroma Inćeon, a kako prenosi britanski tabloid, u pitanju je bio avion "Boing" 737 MAX 8, čija je destinacija bila aerodrome Taićung, prenosi B92.

Avion je međutim stigao tek do ostrva Jeju.

Nakon incidenta 17 putnika zatražilo je ljekarsku pomoć zbog bolova u bubnim opnama, a kasnije su pregledani i pušteni bez težih povreda, piše Dejli mejl.

Kako je objavljeno na društvenoj mreži X, tokom "propadanja" aviona putnicima je rečeno da odmah koriste maske sa kiseonikom, a zbog toga je nekoliko putnika zatražilo pomožć zbog hiperventilacije.

"Pakleno" putovanje je nastavljeno tek sutradan, a kompanija "Korean er" se izvinila svima koji su bili pogođeni situacijom, uz objašnjenje da je u toku istraga kako bi se razjasnile okolnosti incidenta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.