Moćna Kolumbija, probudili se Brazilci

Moćna Kolumbija, probudili se Brazilci

Laka pobjeda Kolumbijaca u Arizoni, poslije dva kola su u četvrtfinalu, priključili su se Argentini i Urugvajaju. "Los Kafeterosi" su sa 3:0 savladali Costa Ricu u grupi D, a sve je bilo gotovo nakon sat vremena.

U prvom dijelu je Luis Dijaz hladnokrvno realizovao penal koji je skrivio golman "Tikova" Sekera, da bi poslij kornera ančez glavom duplirao vođstvo favorita. Tri minuta kasnije je poslije asistencije neizbježnog Hamesa Rodrigeza Kordoba postavio konačnih 3:0.

Kolumbija je u seriji od deset pobjeda u svim takmičenjima, 20 pobjeda i pet remija od marta 2022. Posljednji put su izgubili od Argentine, još u februaru 2022. godine.

Brazil je pregazio Paragvaj, jedna od najboljih partija za "Selesao" od kada je Dorival Žunior preuzeo tim od Fernanda Diniza. U Vegasu su savladali "Gvaranije", već na poluvremenu je bilo 3:0, rival je završio meč sa deset igrača u posljednjih desetak minuta igrali su bez iskuljučenog Kubasa. 

Kubac je skrivio u prvom dijelu penal koji je Paketa promašio. Ali, vezista Brazila se iskupio asistencijom u 35. minutu, Vini Žunior je načeo "Albirogu". Do poluvremena Savinjo i ponovo Vinisijus Žunior su riješili pitanje pobjednika. U drugom dijelu Paragvajci su na startu priprijetili golom Omara Alderete. Novi penal sredinom drugog dijela, Paketa je opet uzeo loptu, ovoga puta savladao golmana Libertada, Morinigu i postavio konačnih 4:1.

Kolumbija je prva pred derbi grupe, šest bodova, Brazil ima četiri, Kostarika bod, Paragvajci su zakucani za dno sa dva poraza.

Izvor:Antena m

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.