Kažić: Velika čast i zadovoljstvo, ali i najveća moguća odgovornost i obaveza

Kažić: Velika čast i zadovoljstvo, ali i najveća moguća odgovornost i obaveza

Odbojkaški savez Crne Gore dobio novog predsjednika Formalnost je završena, na očekivan način - Nikola Kažić izabran je za novog predsjednika Odbojkaškog saveza Crne Gore. Na izbornoj Skupštini u Podgorici, Kažić je dobio podršku svih 27 prisutnih delegata (od ukupno 29) za prvi četvorogodišnji mandat. Na mjestu prvog čovjeka OSCG naslijedio je Cvetka Pajkovića, koji odlazi nakon 12 godina…

- Želim da se zahvalim svim odbojkaškim klubovima u Crnoj Gori i svim delegatima na današnjoj Skupštini koji su mi ukazali jednoglasnu podršku da postanem najmlađi predsjednik u istoriji OSCG. Svakako da mi to pričinjava veliku čast, veliko zadovoljstvo, ali i najveću moguću odgovornost i obavezu za dalji rad i razvoj odbojke u Crnoj Gori. Ono što je posebno interesantno i na čemu ćemo svakako raditi jesu naše mlađe kategorije i mlađe selekcije, jer smatram da iz naših klubova dolazi dosta perspektivnih odbojkašica i odbojkaša, gdje će OSCG dati puni doprinos njihovom razvoju, uložiti u njih i bolje uslove za razvoj odbojke u Crnoj Gori uopšte i smatram da smo na dobrom putu da to i realizujemo - kazao je Kažić.

1719675850skupstinaoscg

FOTO: OSCG

Kažić je u igračkoj karijeri nosio dresove Budućnosti, Studentskog centra, Mornara i Studentija iz Tirane, a bio član bio je član i kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore, juniorske, univerzitetske i seniorske reprezentacija Crne Gore. Po završetku igračke karijere, bio je statističar i trener. U OSCG je u prethodne tri godine bio tim menadžer, direktor reprezentativnih selekcija i član Upravnog odbora.

- Imaćemo puno inovacija, drugačiji, moderniji pristup svemu tome, a smatram da sam kroz obavljanje funkcije direktora reprezentativnih selekcija OSCG sve mogao da sagledam i da polako počnem da sprovodim, što će mi biti svakako olakšanje u budućem radu i da nastavimo istim tempom – dodao je Kažić.

Na prijedlog Kažića, Skupština je imenovala i potpuno novi Upravni odbor u kojem su, pored Kažića, Ivan Mrvaljević (izvršni rukovodilac direkcije za investicije i razvoj EPCG), Radule Raonić (izvršni direktor kompanije PER AQUA – voda DIVA), Petar Vukčević (vlasnik kompanije Petex), Ksenija Božović (predstavnica udruženja trenera), Nevena Terzić (predstavnica udruđenja sudija) i Mina Dragović, naša reprezentativka, koja je član iz reda aktivnih sportista, shodno Zakonu o sportu.

Kako je saopšteno iz OSCG, na redovnoj sjednici Skupštine, koja je prethodila izbornoj, “usvojen je izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem i izvještajem revizora za 2023. godinu, kao i plan rada OSCG za period 2024-2025, izmjene i dopune Statuta, a takođe je usvojena i izmjena odluke o trening kompenzaciji”.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.