Preminuo advokat Fikret Kurgaš, član sudskog savjeta Crne Gore

Preminuo advokat Fikret Kurgaš, član sudskog savjeta Crne Gore

Advokat Fikret Kurgaš, član Sudskog savjeta Crne Gore, je preminuo, saopštio je Sudski savjet (SS).

Advokat Kurgaš je obavljao značajne funkcije u Opštini Bijelo Polje, Telekomu Crne Gore, koji je i zastupao od 2007. godine do danas. Bio je član Fudbalskog saveza Crne Gore i član Stručnog odbora Fudbalskog saveza Jugoslavije. Profesionalno se bavio fudbalom od 1992-2001. godine.

Nakon završenog Pravnog fakulteta, položio je pravosudni i advokatski ispit, a na Fakultetu za fizičku kulturu Univerziteta u Beogradu završio je Višu trenersku školu.

U Advokatski imenik Crne Gore upisao se 2007. godine i advokatsku djelatnost obavljao sve do danas.

Skupština Crne Gore 28. saziva, na Petoj sjednici Drugog redovnog zasijedanja u 2023. godini, dana 21. decembra 2023. godine, izbrala ga je za člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, aUkazom Predsjednika Crne Gore od 27.12.2023.godine, proglašen je za člana Sudskog savjeta.

Sahrana uvaženog člana Savjeta Fikreta Kurgaša obaviće se u srijedu, 3. jula 2024. godine u 16 časova u Bijelom Polju.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.