I ove godine elektronski potpisivanje ugovora o studiranju
Foto: UCG

I ove godine elektronski potpisivanje ugovora o studiranju

Univerzitet Crne Gore obavještava buduće studente da je potpisivanje ugovora o studiranju posljednji korak upisa na Univerzitet Crne Gore za studijsku 2024/25. godinu. Na platformi upisi.edu.me, studenti mogu pronaći uputstva za potpisivanje ugovora, čime se završava proces elektronskog upisa.

Pored mogućnosti potpisivanja putem elektronske lične karte, dostupne i prošle godine, ove godine je studentima na raspolaganju i dodatna opcija koju je omogućio Crnogorski Telekom besplatnim promo paketom eTrust.

"Ugovor o studiranju budući studenti potpisuju elektronski nakon završetka procedure upisa u studentskoj službi fakulteta ili akademije na koje su aplicirali. Nakon prijema studenta, na portalu e-Upis (upisi.edu.me) dostupna je elektronska verzija njihovog Ugovora o studiranju, koju studenti mogu elektronski potpisati i postaviti na e-Upis sajt. Detaljna uputstva za elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju su dostupna na platformi upisi.edu.me. Ovaj proces će studenti moći da realizuju od perioda upisa u julu do kraja septembra", navode u saopštenju UCG.

Za studijsku 2024/25. godinu, Crnogorski Telekom budućim studentima stavlja na raspolaganje korišćenje eTrust promo paketa, koji nakon aktivacije uključuje 10 besplatnih transakcija za elektronsko potpisivanje. Ovaj paket omogućava brucošima brz i jednostavan način potpisivanja ugovora o studiranju. Više informacija je dostupno na linku: Uputstvo za eTrust paket i elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju.

Studenti koji nisu u prilici da koriste eTrust uslugu mogu proces potpisivanja obaviti putem e-lične karte. Za aktiviranje elektronske lične karte neophodan je čitač lične karte ili preuzimanje softvera i praćenje uputstava na sajtu Vlade Crne Gore, na stranici Aktiviraj ličnu kartu. Da bi olakšao budućim studentima potpisivanje na ovaj način, UCG je pripremio i Uputstvo za elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju, dostupno na sajtu UCG.

kako dodaju, usluga elektronskog potpisivanja Ugovora o studiranju razvijena je prošle godine u okviru projekta "E-usluge kao odgovor na Covid-19", koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom javne uprave. Cilj projekta je podsticanje mladih na korišćenje digitalnih servisa u interakciji sa institucijama, bez čekanja u redovima i prikupljanja dokumenata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.