Đukanović: Ne čudi što parlamentarna većina nije došla kod Milatovića, sastanak bio neophodan

Đukanović: Ne čudi što parlamentarna većina nije došla kod Milatovića, sastanak bio neophodan

Politička analitičarka Nikoleta Đukanović ocjenjuje da odbijanje vladajuće većine da prisustvuju sastanku kod predsjednika Jakova Milatovića ne čudi i da je ovakav sastanak bio neophodan u periodu nestabilnosti.

“Zato što u državi, bez obzira na većinu u parlamentu koja podržava Vladu, ta većina je na klimavim nogama, kazala je Nikoleta Đukanović za Antenu M.

“U takvim uslovima političke nestabilnosti, političke krize, vrlo je važno da politički akteri, posebno iz parlamenta, imaju međusobne konsultacije gdje bi se obezbijedila normalna funkcionalnost državnih institucija. Posebno u vremenu kada postoji jako puno otvorenih pitanja kao što je pitanje izbora, imenovanja diplomata, ambasadora na važnim funkcijama i mnoga druga pitanja… tako da, Milatovićev čin vidim kao jako potreban”, rekla je Đukanović.

Đukanović je komentarisala izjavu pokreta Evropa sad da neće učestvovati na sastanku koji je inicirao predsjednik Crne Gore jer ne žele da svjedoče Milatovićevom prekoračenju ustavnih nadležnosti i jeftinom političkom triku, objašnjavajući da bi ovakav sastanak mogao organizovati bilo ko.

“Ne mislim da je predsjednik u toj situaciji prekoračio svoja ovlošćenja, mislim da takvu inicijativu može da pokrene bilo koji nosilac ključnih funkcija u državi upravo zbog nekog većeg političkog dijaloga i stvaranja konsenzusa za ovako važna pitanja. Da li je to ‘jeftin politički trik’, kako je to PES nazvao, ja ne mislim da jeste. Iako svako postupanje bilo kojeg političara u Crnoj Gori je postupanje isključivo zbog političkih poena, ali to ne mogu sagledati iz vizure nekog političkog osnaživanja bloka koji eventualno predvodi gospodin Milatović”, objašnjava Đukanović.

Sagovornica Antene M ocjenjuje da imajući u vidu odnos predsjednika Milatovića sa Vladom, ne čudi što se vladajuća većina nije odazvala sastanku.

“Ukoliko bih komentarisala odziv političara i političkih stranaka na taj sastanak, mogla bih samo dodati da je nekako bilo očekivano stanje parlamentarne većine, jer mislim da u posljednjih nekoliko mjeseci smo mogli primijetiti pregrupisavanje i prestrukturiranje političke scene i činjenicu da gospodin Milatović izgleda kao veliki opozicioni akter većine u parlamentu koji je bio samo bivši saučesnik njihovih odluka.

Mislim da se će sve biti mnogo kristalnije, jasnije uz pregrupisavanje posebno u odnosu na oponente gospodina Spajića”, smatra Đukanović.

FOTO Završen sastanak opozicije sa Milatovićem: Spajić i parlamentarna većina zaustavljaju naš evropski put

Izvor: Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.