Umjesto premijerskog sata, čas neozbiljnosti
PREMIJERSKI SAT - 5.4.2024./ - FOTO: GORDANA BOJANIĆ/PORTAL DAN

Umjesto premijerskog sata, čas neozbiljnosti

U hiljadu godina državnosti Crne Gore, u 119 godina parlamentarnog života, 34 godine pluralizma i 18 godina od sticanja nezavisnosti veće neozbiljnosti i većeg šarlatana nikad nije bilo na čelu Vlade Crne Gore, tvrdi Dritan Abazović

Premijer Milojko Spajić odgovaraće u ponedjeljak na pitanja poslanika na sjednici Skupštine posvećenoj premijerskom satu, a juče se nije pojavio na sjednici nakon što su iz kabineta tražili odlaganje zbog njegove službene posjete Briselu.

Premijerov kabinet je tražio odlaganje u petak, u 23 sata, iako je Spajić tog dana doputovao iz Brisela vladinim avionom u 17.50 i juče tokom čitavog dana boravio u Crnoj Gori. To je izazvalo veliko negodovanje opozicionih poslanika. Pošto je odlaganje najavljeno veoma kasno, predsjednik parlamenta Andrija Mandić i njegov partijski kolega Dejan Đurović juče su se pojavili pred poslanicima opozicije, koji su uredno došli na zasjedanje.

Mandić je kazao da ih je Spajić obavijestio da je u potpunosti spreman da u ponedjeljak odgovara na poslanička pitanja.

– Čvrsto vjerujem da će sva ova pitanja biti postavljena premijeru i da će on na njih odgovarati – rekao je Mandić.

Šef kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić kazao je da Crna Gora i crnogorski parlamentarizam, zahvaljujući neodgovornosti, prije svega parlamentarne većine, živi vrijeme cirkusa i apsurda, u kojem je predsjedniku Vlade dozvoljeno da već četrvrti ili peti put izbjegava dolazak u parlament i kontrolnu ulogu parlamenta.

– Spajić je još jednom obmanuo javnost tvrdnjom da ga je neko iz opozicije preklinjao da se premijerski sat odgodi za ponedjeljak. Istine radi, tačno je da je na kolegijumu prije sedam dana predloženo da se iz poštovanja prema građanima premijerski sat održi u ponedjeljak, ali taj predlog nije prihvaćen i dogovoreno je da se premijerski sat održi 29. juna – naveo je Nikolić.

Poslanik BS-a Mirsad Nurković kazao je da to da je premijer u Briselu za tu partije nije obrazloženje za njegov nedolazak na premijerski sat.

– Ne možemo prihvatiti obrazloženje da je neko u Briselu. Taj ko je u Briselu to je trebalo da zna juče i prekjuče – dodao je Nurković.

Lider GP URA Dritan Abazović kazao je da je Mandić postupio ispravno jer je otvorio sjednicu.

– Danas nije ponižen parlament. Dostojanstvo parlamenta čuvaju opozicija, predsjednik Skupštine i potpredsjednici koji su tu. Dešava se nesvakidašnja situacija da poslanici većine nijesu došli, ali danas se ponižava država – rekao je Abazović.

Kako je ocijenio, u hiljadu godina državnosti Crne Gore, u 119 godina parlamentarnog života, 34 godine pluralizma i 18 godina od sticanja nezavisnosti veće neozbiljnosti i većeg šarlatana nikad nije bilo na čelu Vlade Crne Gore.
Lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović kazao je da je najbolje da se za ponedjeljak zakaže sjednica sa redovnim tačkama.

– A ukoliko, u prolazu, tu bude i premijer, dobrodošao je u Skupštinu, pa ćemo onda iskoristiti ono što nam sljeduje po poslovniku – naveo je Vuksanović.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.