Komunalno
/ FOTO: M.NOVOVIĆ

Komunalno "Lim" dobilo deset novih radnika

Opština Bijelo Polje i DOO Komunalno "Lim" realizovali su projekat "Do zaposlenja u Bijelom Polju kroz lokalno partnerstvo".

Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom finansija, kroz grant šemu "Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i socijalnom preduzetništvu". Šef bjelopoljske kancelarije za EU projekte Goran Prebiračević kaže da je projekat vrijedan 126. 200 eura od kojih je grant EU 119.890 eura, te de je cilj bio da se zaposle teško zapošljiva lica.

– Realizacijom projekta bilo je angažovano 17 nezaposlenih osoba od kojih je 10 dobilo posao u u DOO Komunalno "Lim" na period od 12 mjeseci i oni rade na održavanju javnih površina - naveo je Prebiračević i dodao da je u okviru projekta nabavljeno i terensko vozilo-traktor.

Prebiračević je naglasio da će kroz projekat, koji finansira EU, pored Komunalnog "Lim" biti uključena i druga lokalna javna preduzeća kao što su Vodovod "Bistrica", Služba zaštite i spašavanja.

– Ovim projektom, prije svega pomažući Komunalno "Lim", koje ima značajnu ulogu u zaštiti životne sredine i zelenoj ekonomiji, želimo da damo pun doprinos na tom polju. Želimo da se eliminišu divlje deponije i spriječi nelegalno odlaganje otpada- podvukao je Prebiračević.

Direktor Komunalnog preduzeća "Lim" Muradif Grbović kazao je da je nabavkom terenskog vozila preduzeće podiglo nivo usluge kada je u pitanju čišćenje puteva i deponija.

– Naši zaposleni, prije svega ovih deset lica koje smo angažovali sa evidencije Biroa rada, jer nijesmo u mogućnosti da na drugi način obezbjeđujemo novu radnu snagu, najvjerovatnije će produžiti angažman.Mi smo inače po nalogu Opštine zaduženi za održavanje lokalnih puteva i sve što radimo jeste da kvalitet životne sredine podignemo na veći nivo-kazao je Grbović i dodao da imaju saradnju i sa EKO fondom, i trud se, s obzirom na to da je primijećen u poslednje vrijeme veliki broj divljih deponija, da dođu do svake, bez obzira gdje se nalazila i uklone je.

– Stižemo i do najudaljenijih područja našeg grada. Ovih deset lica, koje smo angažovali ići će tamo gdje dosad nijesmo imali putare, tako da ćemo na najbolji mogući način pokriti čitavo područje opštine. Pored toga što radimo na saniranju deponija, radimo i na podizanju svijesti naših sugrađana i apelujemo da se nekontrolisano ne odlaže otpad-naglasio je Grbović, dodajući da će brzo reagovati i da već rade na saniranju divljih smetlišra, s obzirom na početak turističke sezone.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.