Sto domaćinstava traži da im se vrate kontejneri

Sto domaćinstava iz tri ulice na Kakarickoj gori uputilo je Čistoći inicijativu tražeći da se u Ulici 2 vrate tri kontejnera koja su uklonjena prije mjesec i po dana.

Posude za odlaganje otpada, kako priča Milan Zeljić, stanovnik, odnijete su prije mjesec i po dana na zahtjev komšije u blizini čije kuće su stajali, kako kaže, 40 godina.

– On je prikupio neke potpise komšija i tražio da se kontejneri izmjeste. Radnici Čistoće su došli u tri sata ujutro i odnijeli posude, i to bez ikakvog obavještenja. Na prostoru sa kojeg su kontejneri uklonjeni stvara se deponija i svakim danom je sve gore i gore. Obratili smo se Čistoći i rekli su nam da je na lokaciji na kojoj su bili kontejneri vodovodni šaht. Šaht postoji ali su posude od njega bile udaljene oko tri metra i tu su stajale 40 godina. Tražili smo da nam vrate kontejnere, a Čistoća traži novu lokaciju – rekao je Zeljić.

Žana Jakšić kaže da se bez kontejnera teško snalaze te da su primorani da smeće u kesama voze automobilima do prvog kontejnera.

– Ovo je živa zaraza. Ne možemo da pustimo djecu da se igraju. Predali smo inicijativu sa potpisima da se kontejneri vrate – rekla je Jakšić.

Među onima koji traže da se kontejneri vrate je i Luka Popović.

– Razumijem da kontejneri nekome smataju, ali kada je kuću komšija kupio, tu su posude i postojale. Ako neće da vrate kontejnere neka nam ugrade podzemni kontejner i da svi budu zadovoljni – predlaže Popović.
Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.