Lideri EU pozdravljaju napredak Crne Gore, Mišel dolazi u Podgoricu

Lideri EU pozdravljaju napredak Crne Gore, Mišel dolazi u Podgoricu

Šefovi 27 zemalja članica na Samitu u Briselu pozdraviće održavanje Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom i naglasiće napredak koji je zemlja ostvarila u procesu pristupanja.

To se navodi u nacrtu zaključaka Samita u koje je dopisnik RTCG iz Brisela imao uvid.

Time će rezultati Crne Gore biti potvrđeni i na najvišem politikom nivou, u Evropskom savjetu.

Mišel dolazi u Podgoricu

Sedmicu nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a Crnu Goru posjetiće prvi čovjek Evropskog savjeta, Šarl Mišel.

On je nakon Međuvladine konferencije poručio da je to bila prekretnica, i važan korak kojim se otvara put ka zatvaranju poglavlja u pregovorima sa EU.

Na dvodnevnom Samitu lidera EU, šefovi država ili vlada zemalja članica treba da odluče ko će biti na vodećim funkcijama u evropskim institucijama nakon izbora za Evropski parlament.

Razgovaraće se o tome ko će biti novi predsjednik Evropske komisije, Evropskog savjeta, i novi šef evropske diplomatije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.