Žabljak: Zbog protesta građana odgođeno uklanjanje štalskog naselja
Foto: Antena M

Žabljak: Zbog protesta građana odgođeno uklanjanje štalskog naselja

Nekoliko desetina vlasnika nelegalno podignutih štala i građana Žabljaka okupilo se jutros na zaobilaznici kako bi mirinim protestom spriječili rušenje njihovih objekata.

Radi se o izvršenju više rješenja koja datiraju još od 2011. godine, kaže komunalni inspektor Mile Leković.

Ističe da je to peti put da se zakazuje njihovo izvršenje.

“Komunalna policija i izvršna služba izašli su na lice mjesta i pokušali realizovati izvršna rješenja uklanjanja štala, nelegalno poditnutih na prostoru Detaljnog urbanističkog plana. Nastojalo se da se obezbijedi druga lokacija, ali Opština nije u mogućnosti da je obezbijedi. Sa ove lokacije štale se moraju ukloniti. Namjera je da se zemljište privede namjeni radi realizacije planiranih projekata. Građani se suprotstavljaju i zahtijevaju odlaganje izvršenja za narednih deset dana. Prihvatili smo a nakon tog roka, bez obavještenja pristupićemo uklanjanju”, kaže Leković.

Član organizacionog odbora protesta Zoran Pavićević kaže da je za zakazano rušenje saznao preko sajta Opštine Žabljak.

“Okupili smo se na mirnom protestu uvjereni da smo u nedavnim razgovorima sa rukovodstvom Opštine postigli dogovor o iznalaženju alternativne lokacije za podizanje štala, što je bio naš zahtjev. Dogovor nije ispoštovan. Važno je istaći da su korisnici ovih štala staračka domaćinstva i najsiromašnije kategorije građana. To su građani koji zime provode u gradu zbog zdravstvenog stanja. Mlađi, zbog školovanja djece, moraju zimi doseliti u grad jer su sela udaljena i neprohodna zbog snijega. Smatramo da je ono što smo tražili minimalno. U narednih deset dana pokušaćemo organizovati novi sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave i da se iznađe neko rješenje, što je u interesu građana. Nakon toga odredićemo se o narednim potezima”, kaže Pavićević.

Jedan od učesnika protesta Mićo Radojević dodao je da mnogi od njih trenutno drže stoku u štalama, ali nijesu obaviješteni o ovoj namjeri kako bi se stoka premjestila na drugu lokaciju.

Na mjestu protesta bili su prisutni vatogasci sa vozilom kao i ekipa hitne pomoći. Nije bilo obustave saobraćaja.

Izvor Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.