U Rimu postavljen automat za pice: Za tri minuta spremna, svi sastojci svježi, Italijani u nevjerici(VIDEO)
ilustracija

U Rimu postavljen automat za pice: Za tri minuta spremna, svi sastojci svježi, Italijani u nevjerici(VIDEO)

Svaka kancelarija u Italiji ima svoj automat za slatkiše, vodu i piće kao i kafu koja je jedno od omiljenih mjesta za okupljanje zaposlenih.

Slični automati prisutni su i na ulicama velikih gradova u kojima, pored slatkih i slanih užina kao i svih vrsta pica, može da se kupi i legalizovani kanabis kao i prezervativi. Ali ono što Italijani nikako nisu očekivali jeste da se u zemlji pice takav specijalitet može kupiti na automatu.

Pica iz ovog automata je spremna za tri minuta. Aparat radi 24 sata dnevno i ne radi se o zamrznutim picama koje svako od nas može da stavi u rernu i ispeče za nekoliko minuta, već o svježoj, tek ispečenoj pici.

Dovoljno je ubaciti novac, izabrati jednu od četiri vrste pica: margerita, kvatro formađi, djavola ili sa slaninom i sačekati da izađe pica u kartonu, baš kao kada idete u piceriju pa je poručite za ponijeti.

Ime ovog automata je "Mister Gou" i nalazi se u Via Katanija broj 2 u rimskom kvartu Nomentano. Automat prikazuje i način pripreme pice, miješanje brašna i vode i pravljenje tijesta koje se siječe tako da pica dobije svoj standardni, okrugli oblik.

Dakle, sve obavljaju mašine, tj. robot koji u zavisnosti od toga koju smo picu odabrali raspoređuje sastojke, a zatim se sve peče na 380 stepeni.

Kompanija na svom sajtu objašnjava da su svi sastojci svježi i da je jedina razlika u tome što je ne prave picajoli, već mašina.

Prolaznici u Rimu su pomalo iznenađeni, a mnogi i nepovjerljivi jer šta zapravo može da zamijeni čar pice i simpatične italijanske picajole. Ali ukoliko ste u gradu u dva noću i gladni ste, onda ovo može da bude dobra alternativa. Ali samo u tom slučaju, bar tako kaže jedan Italijan koji ju je probao i svoje iskustvo podijelio na YouTubeu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.