Italijani prave najbolju picu na svijetu
Ilustracija

Italijani prave najbolju picu na svijetu

I ove godine Italijani su dobili sjajne nagrade i priznanja za pravljenje najbolje pice na svijetu, na manifestaciji "Top Pizza 2020". Takmičenje je održano u italijanskom gradu Kazeti koji se nalazi u južnoj regiji Kampanje.

Tri picerije iz ovog italijanskog grada po kvalitetu su rangirane na prva tri mjesta, a na listi je još 16 picerija iz Kazete.

Kriterijum za najbolju picu je kvalitet jela, kao i ukupna ponuda koju dobija klijent. Najbolji majstor pice je Simone Padoan iz Verone.

Na listi najboljih picerija na svijetu su i picerija iz Nagoje u Japanu, picerija iz Vankuvera u Kanadi i jedna iz Hong Konga.

Na takmičenje nisu stigle, zbog pandemije koronavirusa, neke od prijavljenih država, ali je takmičenje održano u skladu sa propozicijama koje su usvojene prije četiri godine.

Nagrađen je i majstor najbolje slatke pice koju takođe prave Italijani. Tijesto je isto, samo se dodaju slatki filovi i kreme od čokolade i voća.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.