Pola vladajuće koalicije u Slovačkoj traži ostavku premijera
Igor Matovič

Nesporazum oko vakcina

Pola vladajuće koalicije u Slovačkoj traži ostavku premijera

Dvije od četiri stranake u vladajućoj koaliciji u Slovačkoj, zahtijevaju danas da premijer Igor Matovič podnese ostavku, nakon njegove naredbe za isporuku ruskih vakcina "Sputnjik V“ i svađa oko načina upravljanja.

Lider stranke Sloboda i solidarnost Ričard Sulik rekao je da će njegova stranka napustiti vladu ukoliko Matovič ne odstupi i ne nominuje svog zamjenika, koji bi formirao novu vladu sa istom četvorostranačkom koalicijom desnog centra, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

Sulik je pomenuo Matovičevog partijskog kolegu, ministra finansija Eduarda Hegera, kao moguću zamjenu.

Drugi koalicioni partner, Za ljude, takođe je pozvao Matoviča da podnese ostavku.

Slovačka vladajuća koalicija sačinjena od četiri partije ušla je u krizu zbog nabavke ruske vakcine protiv kovida-19, a s obzirom da su djelovi vladajuće strukture smatrali da je ne treba kupovati, jer nije dobila odobrenje Evropske agencije za ljekove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.