Miodrag Vlahović

Vlahović uputio otvoreno pismo

"Ministar Radulović i njegovi saradnici razaraju diplomatiju Crne Gore"

Aktuelni ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i oni koji njime upravljaju, brukaju i razaraju crnogorsku diplomatiju. To je bitno u cijeloj stvari. Rječnik, teze, neistine i uvrede koje je potpisao o tome govore sasvim dovoljno. Preživjeće Crna Gora i crnogorska diplomatija sve ovo. U to ministar i njegovi pomagači ne treba da sumnjaju - poručio je ambasador Crne Gore u Vatikanu Miodrag Vlahović ističući da u smislu nivoa, znanja, obrazovanja i kulture, pa i diplomatskog talenta i vještine - vanredno unaprijeđeni drugi sekretar nema pandana među bivšim crnogorskim ministrima vanjskih poslova.

Odgovor ambasadora Vlahovića prenosimo integralno:

"Pročitao sam odgovor aktuelnog ministra vanjskih poslova kolegi ambasadoru Kaluđeroviću.

Zastiđe.

Pošto me pominje: saglasan sam da nismo isti nivo.

U gomili neistina i konstrukcija, dje se vidi i ko je i zašto to pisao za aktuelnog ministra, ovog puta želim da izdvojim samo jedan detalj: neistina je, pored svega drugog, i ovo u vezi sastanka kod tadašnjeg premijera Markovića. Biće prilike i o tome da se javno kaže. Kolege Perović, Kaludjerović i ja smo tada postupili kako treba - ali ni nalik ovome, ni u primisli, kako potpisuje aktuelni ministar.

Ostaje moja ocjena: aktuelni ministar, i oni koji njime upravljaju, brukaju i razaraju crnogorsku diplomatiju. To je bitno u cijeloj stvari. Rječnik, teze, neistine i uvrede koje je potpisao o tome govore sasvim dovoljno.

Preživjeće Crna Gora i crnogorska diplomatija sve ovo. U to ministar i njegovi pomagači ne treba da sumnjaju.

Ostaće, brzih dana, i slika aktuelnog ministra na zidu u hodniku koji vodi prema Kabinetu. Od nas 28, a sa njim 29, društvo će mu praviti samo Andrija Radović. Razlog znamo.

Mada, reći će neko, ni taj Radović nije nivo sadašnjeg ministra. Nikako. Ni njemu do koljena nije ministar današnji.

I zaista: u smislu nivoa, znanja, obrazovanja i kulture, pa i diplomatskog takenta i vještine - vanredno unaprijedjeni drugi sekretar nema pandana medju bivšim crnogorskim ministrima vanjskih poslova.

Tu mu, na njegovu nesreću, niko ne može pomoći - niti oni koji su ga “vanredno unaprijedili”, niti oni koji mu pišu ove otužne redove.

Eto tako", navodi se u pismu Vlahović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.