Zvaničnici Crkve Engleske se izvinili žrtvama pedofilije unutar institucije
Foto: CNN

Zvaničnici Crkve Engleske se izvinili žrtvama pedofilije unutar institucije

Zvaničnici Crkve Engleske izvinili su se žrtvama pedofilije u okrilju crkve, uoči objavljivanja rezultata nezavisne istrage o upravljanju slučajevima seksualnog zlostavljanja maloljetnika od strane institucije.

Kenterberijski nadbiskup Džastin Velbri, duhovni vođa Anglikanaca, i nadbiskup Jorka Stiven Kotrel, u otvorenom pismu su izrazili veliko žaljenje zbog "sramnog postupanja" crkve.

"Iskreno nam je žao zbog sramnog načina na koji je Crkva postupala i izražavamo svoju posvećenost da slušamo, učimo i djelujemo u odgovoru na zaključke izvještaja", naveli su nadbiskupi, prenosi Beta.

Oni su izrazili "najiskrenije izvinjenje onima koji su maltretirani, kao i njihovim porodicama, prijateljima i kolegama".

Nezavisna istražna komisija o seksualnom zlostavljanju maloletnika treba da objavi izveštaj zasnovan na javnoj raspravi iz jula 2019. koja se bavila odgovorom Crkve Engleske i Velsa na navode o seksualnom zlostavljanju djece, kao i aktuelnim programima prevencije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.