Pao mu kofer na tek presađenu kosu, traži odštetu od 135 hiljada eura
Foto: Pixabay

Tuži avio-kompaniju

Pao mu kofer na tek presađenu kosu, traži odštetu od 135 hiljada eura

Italijan koji je u Istanbulu imao zahvat transplantacije kose, tuži tursku avio-kompaniju „Turkiš erlajns“ za štetu koja mu je nanijeta kada mu je u avionu na tek operisanu glavu pala putna torba.

Muškarac star 37 godina porijeklom iz Taranta, na jugu Italije, tužio je tursku avio-kompaniju tek sada, pošto se nakon nekoliko mjeseci poslije operacije pokazalo da mu je presađena kosa uspješno izrasla na svim mjestima, izuzev na onom gdje je bio udaren torbom, javlja agencija Dire.

Sve se, kako piše agencija, dogodilo u novembru prošle godine, kada je putnik dan nakon operacije krenuo nazad kući.

Da bi zaštitio tek operisanu glavu, pokušao je da uzme iz pretinca iznad sjedišta jastučić, ali mu je na glavu pala putnička torba. Rana je prokrvarila, osoblje mu je pomoglo da se očisti i sve bi se završilo na tome, da nakon nekoliko mjeseci posle operacije, kosa na „udarenom“ mjestu nije izrasla pogrešno.

Prema navodima agencije koja je specijalizovana za međunarodne sporove „Studio 3A“, putnik traži odštetu od 135.000 eura.

Avio-kompanija u ovom slučaju ne može u svoju odbranu da kaže „da su bile preduzete sve neophodne mjere zaštite putnika“, jer prema međunarodnim pravilima tako nešto se može uzeti u obzir samo ako je tražena šteta veća od sume koju traži Italijan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.