Evo kako da uklonite tamne kolutove ispod očiju i otečenost
Ilustracija

Evo kako da uklonite tamne kolutove ispod očiju i otečenost

Podočnjaci predstavljaju problem velikom broju ljudi, ali postoje mali trikovi koji vam mogu pomoći da umanjite ili uklonite tamne kolutove ispod očiju i otečenost.

Evo nekoliko načina za uklanjanje podočnjaka.

Vrećice zelenog čaja

Na oči stavite hladne vrećice skuvanog zelenog čaja i držite ih nekoliko minuta. Za ovo će da vam posebno budu zahvalne “umorne” oči, jer kofein, koji se nalazi u ovom čaju, sužava krvne sudove ispod podočnjaka i smanjuje crvenilo. Osim toga, zeleni čaj će dodatno da zategne kožu ispod očiju.

Hladno mlijeko

Natopite vatu hladnim mlijekom i stavite je na kapke i podočnjake. Kiselina iz mlijeka omekšaće i dodatno nahraniće vašu kožu. Mlijeko sadrži i proteine, enzime, aminokiseline i antioksidanse, koji jačaju i oporavljaju oštećenu kožu.

Kolutovi krastavaca

krastavaczaFoto: Ilustracija

Opšte je poznato da krastavci sadrže antioksidanse koji umanjuju iritaciju, ali kada pričamo o podočnjacima, trik je u tome da krastavci budu izuzetno hladni.

Kolutove krastavca držite na očima do pet minuta, a efekat hlađenja značajno će da smanji otekline.

Spavajte na leđima

240050spavanjef

Foto: Ilustracija 

Spavanje na stomaku i boku uzrokuje nakupljanje tečnosti ispod očiju tokom noći, što utiče na stvaranje podočnjaka i otečenost. Zato, spavajte na leđima i ako je moguće na većem ili dva jastuka.

Pijte više vode

Vodanasl

Foto: Ilustracija

Voda pomaže da iz organizma izbacite toksine i ujedno umanjuje količinu soli koja je nakupljena ispod očiju. Jednostavno, zar ne?

Skidajte šminku

Vodite računa o tome da prilikom skidanja šminke uklonite i svu maskaru i sjenku oko očiju. Za dio oko očiju koristite proizvode za područje oko očiju kako biste to detaljno uradili.

unnamed

Foto: Ilustracija 

 

Ljepota i zdravlje

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.