Evo šta se dogodi vašem licu kad prestanete da se šminkate
Ilustracija

Evo šta se dogodi vašem licu kad prestanete da se šminkate

Istraživanje kompanije "Kenabo" koja se bavi proizvodnjom kozmetike u saradnji sa sajtom "BrightSide" objavili su šta se dešava sa licem kad se šminka odloži na duže staze.

Kako istraživanje ističe, žene koje su prestale da se šminkaju na duži vremenski period primijetile su da im se lice promijenilo, ali i da su se osjećale drugačije.

Više niste stranac u ogledalu

Istraživanje je pokazalo da sa prestankom šminkanja žene više nisu imale utisak da u ogledalu vide stranca. Naime, sa redovnim šminkanje žene vide jednu osobu u ogledalu, a kad skinu šminku drugu.

Koža je otpornija

Neki proizvodi za šminkanje isušuju kožu i oštećuju je na duže staze. Za lice bez šminke je potreban samo zaštitni faktor protiv UV zračenja.

Mlađe izgledate

Studija je ustanovila da sa prestankom šminkanja sredovječne žene su izgledale mlađe. Istraživanje takođe ističe da mlađe djevojke sa jačom šminkom izgledaju starije. S obzirom na to da se šminka dovodi u vezu sa odrastanjem, žene koje nose šminku osjećaju se starije.

Prirodan izgled čini vas više prijateljski raspoloženim u očima drugih ljudi

Nensi Ektof, profesorka na Harvardu, tvrdi da lice bez šminke djeluje pristupačnije i više prijateljski raspoloženo. Dramatična šminka, po njenim riječima, pravi zid i čini da osoba djeluje nepristupačno.

Koža je zdravija i lakša za održavanje

Minimalna upotreba šminke ne zahtijeva mnogo tretmana lica. Dovoljno je redovno umivanje i hidrantna krema. Kada je šminka teža potrebno je mnogo više preparata kako bi se koža oporavila.

novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.