US Open: Teniseri neće morati u karantin
Ilustracija

Samoizolacija nakon povratka u Evropu nije konačna

US Open: Teniseri neće morati u karantin

Teniseri i teniserke koji doputuju u Njujork kako bi učestvovali na US Openu neće biti obavezni da budu u dvonedeljnom karantinu kako je ranije najavljeno.

"Ovu vrlo važnu odluku donijelo je američko Ministarstvo za unutrašnju sigurnost koje je izdalo 212 ulaznih dozvola za ATP i WTA igrače i predstavnike njihovih timova", naveo je Tejlor Braziel na svom Tviter nalogu, prenosi N1.

Još jedno ublažavanje sigurnosnih mjera za igrače će biti i dozvola za boravak ne samo u turnirskim hotelima (postojala su samo dva ranije navedena), već i iznajmljivanje privatnih kuća.

Posebno pitanje je da li će teniseri i teniserke morati u dvonedeljni karantin posle povratka iz SAD u Evropu, a pregovori između evropskih turnira i vlasti pojedinih zemalja već su u toku.

Sezona u ženskoj konkurenciji će biti nastavljena 3. avgusta turnirom u Palermu, a potom su u kratkom vremenskom intervalu planirana tri Mastersa, kao i US Open (31.08-13.09) i Rolan Garos (27.09-11.10).

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.