Bolsonaro ponovo pozitivan na koronavirus
Žair Bolsonaro

Bolsonaro ponovo pozitivan na koronavirus

Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro ponovo je pozitivan na koronavirus, ali se osjeća dobro, objavio je u srijedu šef države na Tviteru.

"Juče ujutro sam se testirao, a sinoćnji rezultat je pokazao da sam još uvijek pozitivan", kazao je Bolsonaro u videoporuci objavljenoj na društvenoj mreži.

Prošlog utorka je taj 65-godišnji političar, koji je zajedno sa svojom vladom umanjivao ozbiljnost pandemije novog koronavirusa, objavio da je pozitivan.

Za brazilsku redakciju CNN-a je kazao da nema temperaturu niti druge probleme s disanjem, te da nije izgubio čulo ukusa. Takođe je rekao da analize krvi i srca nisu pokazale ništa neuobičajeno.

Bolsonaro radi iz svoje predsjedničke rezidencije u Braziliji i sastanke s ministrima održava videokonferencijama.

Brazil je zabilježio rekordnih skoro dva miliona slučajeva kovida-19, najviše u sijvetu nakon SAD. Od te bolesti je u Brazilu umrlo više od 75.000 ljudi.

Stručnjaci smatraju da su te brojke znatno veće jer Brazil, koji ima oko 120 miliona stanovnika, vrlo malo testira.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.