Situacija u Americi pokrenula diskusiju

Putnik izbačen iz aviona jer nije htio da stavi masku: Ne postoji zakon koji to propisuje

Da putovanja za vrijeme pandemije koronavirusa ne izgledaju isto kao i ranije uvjerio se Brandon Straka.

Putnik Brendon Straka morao je da napusti avion Amerikan erlajnsa koji je letio iz Njujorka za Dalas nakon što je odbio da stavi masku, što je prvi takav slučaj u SAD. Konzervativni aktivista, koji ima veliki broj pratilaca na Tviteru, na ovoj mreži objavio je svoje iskustvo, nazvavši situaciju ludošću, prenosi B92.

Kao odgovor na Starakov video, reporter "Njujork tajmsa" Ested Herndon, koji se nalazio na istom letu, napisao je tvit o incidentu i podijelio je video na kome se može čuti kako je tekao razgovor u avionu.

Trenutno ne postoji američki zakon kojim se zahtijeva od putnika da nose maske u avionima, ali avioprevoznicima je dozvoljeno da sprovode sopstvenu politiku.

Početkom sedmice, Amerikan erlajns i još pet aviokompanija je sopštilo da će zabraniti svima koji putuju njihovim avionima da lete bez maski.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.