Portugal ukinuo obavezno nošenje maski u zatvorenom

Vlada odlučila

Portugal ukinuo obavezno nošenje maski u zatvorenom

Portugal je odlučio danas da ukine obavezno nošenje maski unutra, zdravstvena mjera koja će ipak nastaviti da se primenjuje u javnom prevozu, bolnicama i domovima za stare, ali ne u školama.

"S obzirom na pozitivan razvoj epidemiološke situacije u Portugalu vlada je odlučila da preispita neke restrikcije koje su još na snazi", saopštila je vlada socijaliste Antonija Koste poslije redovne nedjeljne sjednice.

Odluku će potpisati presjednik republike, i zatim će sjutra biti objavljena u službenom glasniku i stupiti na snagu u subotu, prenosi Beta.

Posljednjih dana više stručnjaka i članova opozicije tražilo je prestanak obaveznog nošenja maske u školama, što je jedna od glavnih kontrolnih antikovid mijera koje su još bile na snazi u Portugalu.

Portugal je među zemljama sa najvišom stopom vakcinacije na svijetu, broj novih slučajeva zaraze je u padu, na 577 slučajeva na 100.000 stanovnika u intervalu od sedam dana, prema posljednjem nedjeljnom izvještaju zdravstvenih vlasti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.