Najmlađa žrtva u Evropi: 14-godišnjak preminuo od koronavirusa u Portugalu
Ilustracija

Nije imao hroničnih bolesti

Najmlađa žrtva u Evropi: 14-godišnjak preminuo od koronavirusa u Portugalu

Tinejdžer iz Portugala (14), bez hroničnih bolesti, postao je najmlađa žrtva virusa Covida-19 u Evropi.

Dječak iz mjesta Ovar, udaljenog sat i po vremena od Porta, preminuo je rano jutros u bolnici Sao Sebastiao, i osim psorijaze, nije imao nijednu ozbiljniju hroničnu bolest, prenosi britanski Dejli mejl.

On je tako postao drugi tinejdžer koji je preminuo u toku ove nedjelje od novog korona virusa - prije njega preminula je Francuskinja Džuli Aliot(16) u Parizu koja je od simptoma imala samo blagi kašalj, i nije bolovala od hroničnih bolesti.

Prije smrti dečaka iz Portugala Aliot je bila najmlađa žrtva koorna virusa u Evropi.

U Portugalu je od Covida-19 preminulo 119 osoba, oboljelo je oko 6.000, dok njih skoro 5.500 čeka rezultate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.