Poznata ukrajinska tužiteljka i njena ćerka pronađene mrtve
Ilustracija, Foto: Arhiva

Bez znakova nasilne smrti

Poznata ukrajinska tužiteljka i njena ćerka pronađene mrtve

Bivša zamjenica glavnog tužioca Ukrajine Olga Mihajlovna Kolinko i njena ćerka Jaroslava pronađene su u srijedu mrtve, bez znakova nasilne smrti, objavila je ruska novinska agencija "Interfaks" pozivajući se na izvore iz policije.

Olga Kolinko pronađena je u svojoj kući u Kijevu, a njena ćerka u svom stanu. Oba stana bila su zaključana iznutra, a pretpostavlja se da su žene preminule u različito vrijeme.

Prema prvim informacijama, majka je umrla prije dva mjeseca, a ćerka prije oko tri nedjelje.

Tijela su prebačena na sudsko-medicinsko vještačenje kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti i donijela odluka o daljem postupanju.

Olga Kolinko pronađena je kada su zaposleni u stambenoj upravi u prisustvu policije razvalili vrata stana. Pozvale su ih komšije jer je dan prije toga voda počela da se sliva niz stub, a vlasnici nisu otvorili vrata.

Poznato je da je 71-godišnja Olga Kolinko dugo godina teško bolesna i nije izlazila napolje. O njoj je brinula ćerka, koja je pronađena mrtva u obližnjem stanu koji je takođe pripadao porodici.

Olga Kolinko je dva puta obavljala funkciju zamjenika generalnog tužioca Ukrajine, od 1993. do 2000. i od 2003. do 2005. godine.

U periodu 2001-2003, bila je na čelu Komiteta za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije za vrijeme mandata predsjednika Leonida Kučme.

Svojevremeno je bila jedan od glavnih istražilaca u slučaju bivšeg premijera Ukrajine Pavla Lazarenka, koji je na kraju osuđen u SAD i više se nije vratio u Ukrajinu.

Kolinko je vodila slučajeve protiv bivšeg potpredsjednika Aleksandra Tkačenka, kao i bivšeg tužioca Svjatoslava Piskuna, koji je neko vrijeme bio njen neposredni rukovodilac.

Optužila ga je za paralelne komercijalne aktivnosti dok je radio kao državni tužilac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.