Bulatović: Carević potpisao novu superviziju WTE
Bulatović

Bulatović: Carević potpisao novu superviziju WTE

Događaj u vidu ekološke katastrofe zbog loše urađenog posla WTE, koji je juče zadesio Budvu, je konačni ekser u kovčeg turističke sezone, vjerovatno najlošije u prethodnih 10 godina ako ne i duže i istovremeno dokaz da decenijsko nemarno upravljanje gradom do 2016. godine, uz današnje ispunjenje želja interesnih grupa mora ostaviti posledice, saopštio je predsjednikp Opštinskog odbora Crnogorske u Budvi Vladimir Bulatović.

Bulatović je reagovao na ekološki incident koji se dogodio u Bečićima kada su se izlile fekalije. On tvrdi da su pojedinci iz lokalne samouprave već za iste poslove bivali oglašeni krivim pred zakonom, ali tu nažalost nije kraj devastaciji grada i crpljenju novca iz budžeta grada Budve.

"Neposredno prije primopredaje dužnosti, odnosno prije rotacije na mjestu predsjednika Opštine Budva, tadašanji predsjednik gospodin Krapović, potpredsjednik Đurović i ja smo potpisali konačnu ponudu prema Kompaniji WTE, u cilju konačnog razrešenja i završetka jako lošeg projekta koji evo vidimo kakve posledice ostavlja po Budvu.Pored mnogo nedostataka koji su uočeni, a koji će ukoliko javnost bude zainteresovana biti i prezentovani, kao i onog najbitnijeg, da postrojenje nije tehnološki doraslo zadatku koji treba da obavlja, na osnovu realno obavljenih poslova, ponuđena im je konačna cifra od cca 36,5 miliona €.Ta suma je kreirana umanjujući osnovni ugovor po svim neispunjenim kvantitativnim i kvalitativnim  stavkama, od nekvalitetno izvršenih poslova, do u konačnom priznatih tri miliona eura iskorišćenih za korupciju u lokalnoj samoupravi.", saopštio je Bulatović.

Kako je dalje naveo, dolaskom Carevića, otpočinje, kako kaže, kvazi pritisak Vlade da se izvrši ponovna procjena izvšenih radova te da se u konačnom opština Budva odrekne prava žalbe na novu ekspertizu.

"Dakle, umjesto da Vlada zaštiti interese građana i lokalnu samoupravu, ista štiti interese korupcionaške mafije, ovog puta sa elementima inostranosti, i traži ponovnu reviziju projekta.Razlozi za postupanje Vlade Crne Gore na ovakav način su svakako jasni – ispunjenje želja međunarodnih interesnih lobija u zamjenu za međunarodnu političku podršku.Ovo nije usamljeni slučaj zaštite interesa stranih korupcionaških kompanija u odnosu na građane Crne Gore, ali jeste vjerovatno najskuplji.Građani moraju da znaju da se ponovna revizija ne radi da bi se umanjila vrijednost ugovora. Samo povećanje od 5% će biti dodatnih 2 miliona eura iz budžeta grada", naveo je Bulatović.

Nažalost,konstatuje on, "iako nam je predsjednik Carević predočio na koalicionim sastancima šta se od njega traži, čak i dobio naše viđenje odnosa prema vladinom zahtjevu, u toku je nova supervizija projekta koji može da donese samo dodatne troškove po opštinu".

"Ali ono što je mnogo bitnije, građani treba da znaju da će se sa defetističkim stavom u odnosu na WTE, osim dodatnog novca koji ćemo morati da im damo, ekološke katastrofe poput ove u Bečićima nastaviti. A mi ćemo moći samo da sanjamo nekadašnje rekordne turističke godine.", zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.