Carević i Bulatović: Najbitnije da se dođe do civillizovanog rješenja
Foto: Screenshot

Budva

Carević i Bulatović: Najbitnije da se dođe do civillizovanog rješenja

Smijenjeno i novoizabrano rukovodstvo grada Budve sastali su se danas u kabinetu predsjednika Opštine kako bi razgovarali o prevazilaženju novonastale situacije. Obje strane tvrde da su na svojim radnim mjestima.

Smijenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović sastali su se sa novim rukovodstvom grada Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč.

Bulatović je na pauzi rekao da nema nikakvih pregovora.

"Mi razgovaramo kako da ovu situaciju riješimo na kulturan način", kazao je on, javlja RTCG.

Carević je kazao da pokušavaju sve da riješe za stolom.

"Najbitnije je da se dođe do civilizovanog rješenja, da se bavimo turizmom, da radimo ono od čega se živi, a ne da se borimo za fotelje", izjavio je Carević.

On je rekao da je za novonastalu situaciju nadležan Upravni sud, te da Ministarstvo javne uprave nema ingerencije.

"Kada dvije strane ne mogu da se dogovore nadležan je sud. Kada se sudskom presudom nešto konstatuje, to će morati da se poštuje. Tražimo upravo da se ne narušava Ustav, zakoni, procedure", istakao je Carević.

On je rekao da je pečat opštine kod njega.

"Ja sam legitimni predsjednik Opštine. Kada sud donese, ja ću predati pečat", poručio je Carević, javlja RTCG.

Sastanak je prethodno napustio Radović, javlja RTV Budva, a njega i Demokrate će u nastavku pregovora, kako je kazao prisutnim novinarima u holu, zastupati potpredsjednik opštine Budva Marko Marković.

Radović je novinarima kazao da sastanak još traje, te nije precizirao o čemu konkretno razgovaraju.

"Razgovaramo o cijeloj situaciji u Opštini Budva i jučerašnjim hapšenjima. Biće još razgovora u toku dana", naveo je kratko Radović.

Bulatović: Veliki pritisak od pristalica DF-a i Demokrata

Bulatović je u izjavi za javnost kazao da su poslali upit Upravi policije za procjenu bezbjednosne situacije i da je policija procijenila da je potrebno da budu tu.

"Građani i pristalice koje su pozvali DF i Demokrate su se okupile tu. Mi kao što vidite naše pristalice ne pozivamo. Iako imamo veliki pritisak od njih, nije nam želja da dođe do bilo kakvog sukoba i incidenta između bilo kojeg građanina opštine Budva ili građanina Crne Gore i u tom smislu vodimo razgovore da se situacija oko Opštine i unutar Opštine normalizuje, da građani mogu da obavljaju svoje servise unutar Opštine, a da se svi ostali raziđu. Tako će doći do razrješenja prije svega različitog pravnog tumačenja na koje smo svi dobili mišljenje", naveo je Bulatović.

On je rekao da je sinoć pozvao sve službenike da dođu danas na radna mjesta, da nesmetano vrše svoje dužnosti.

"Samo sam ih zamolio da koriste službeni ulaz, što je i običaj, a onaj ulaz koji je namijenjen za stranke, da se koristi na taj način", saopštio je Bulatović.

Mirna situacija, umalo incident

Carević je jutros po ulasku u kancelariju sjeo u fotelju predsjednika Opštine.

On je pozvao na pribranost nakon što su se ponovo ispred zgrade Opštine Budva okupio veliki broj ljudi.

Kako javlja reporterka TVCG sa terena, trenutno je je mirna situacija, ali je ranije jutros umalo došlo do incidenta između vršioca dužnosti predsjednika Opštine Budva Vladimira Bulatovića i odbornika DF-a Đorđija Vujovića. Incident je spriječen efikasnom reakcijom obezbjeđenja i policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.