U Srbiji zaplijenjeno 1,1 tona marihuane, droga pronađena u putnim torbama
Foto: MUP Srbije

Uhapšeno pet osoba

U Srbiji zaplijenjeno 1,1 tona marihuane, droga pronađena u putnim torbama

Policija je zaplijenila 1,1 tonu marihuane i uhapsila pet članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje te droge iz Srbije u Tursku, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Zbog sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe neovlašćeno proizvodili i prodavali drogu uhapšeni su Z. R. (34) iz Bаčke Topole, N.M. (27) iz Lovćencа, M.T. (39) iz Vrbаsа, kаo i N.G. (28) i D.D. (31) iz Beogrаdа, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

"Tokom pretresa dva kamiona u blizini graničnog prelaza Gradina sa Bugarskom u posebno izrađenim šupljinama takozvanim bunkerima, u prikolicama teretnih vozila pronađeno je ukupno 1,1 tona marhuane spakovane u 706 paketa, upakovanih u velike putne torbe. Tada su uhapšeni N. M., M. T. i N.G, dok su u nastavku akcije u Vranju uhapšeni D.D. i Z.R, kod kojeg je pronađeno i 12.000 eura, a koji se tereti da je organizator ove kriminalne grupe", prenosi Anadolija.

Kako je saopšteno, uhapšeni se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu vršili krijumčarenje marihuane iz Srbije preko Bugarske u Tursku. Drogu su nabavljali na teritoriji Kosova, dok su utovar u vozila vršili na jugu Srbije, skrivajući je u priključnim vozilima teretnih kamiona.

000Tovardrogeupregradjenojprikolici1

Foto: Uprava carine Srbije

Teretna vozila za krijumčarenje, kako se sumnja, obezbeđivao je organizator grupe Z.R. tako što ih je uzimao u zakup od transportnih preduzeća, a zatim je sa drugim pripadnicima grupe vršio prepravke izrađujući skrivene šupljine za transport marihuane. Nakon utovara, kamioni su kretali put Bugarske i dalje ka Turskoj gde je droga predavana kupcima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

0000Tovarod11tonumarihuanenaGradini

Foto: Uprava carine Srbije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.