Muškarac izgubio čulo mirisa, ljekari pronašli zub u nosu
ilustracija

Rijedak poremećaj

Muškarac izgubio čulo mirisa, ljekari pronašli zub u nosu

Nakon smetnji i gubitka čula mirisa 59-godišnji muškarac u Danskoj posjetio je ljekara koji mu je u nosu otkrio zub.

Dvije godine se Danac žalio na smetnje u lijevoj nozdrvi, a nakon liječenja i uzimanja lijekova koji sadrže steroide, nije osjetio nikakvo poboljšanje. 

Posjetio je bolnicu Arhus gdje su mu nakon pregleda otkrili masu pokrivenu sluzom na dnu nosne šupljine.

Ljekari su hitno reagovali, jer su sumnjali da ima cistu. Operisan je i ljekari su izvadili zub pokriven upaljenim tkivom nosa, prenosi Anadolija.

Nisu otkrili razloge zbog kojih se zub nalazio u nosu, ali su naveli da su ovakvi slučajevi rijetki i uglavnom su zabilježeni kod muškaraca. 

Ljekari su otkrili da do pojave rasta zuba u nosu može doći kod osoba koje imaju zečiju usnu.

Pacijent se, nakon jednomjesečnog liječenja, osjeća dobro. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.