Djevojčica (14) na zip lajnu naletjela na bebu (1): Dječak je u komi, ljekari mu se bore za život

NESREĆA U NOVOM PAZARU

Djevojčica (14) na zip lajnu naletjela na bebu (1): Dječak je u komi, ljekari mu se bore za život

Nadležni apeluju na sve posjetioce zabavnog parka da budu pažljivi i poštuju sve sigurnosne protokole Jednogodišnji dječak u krtičnom je stanju nakon strašne nesreće koja se dogodila u zabavnom parku u Novom Pazaru. Kako piše Sandžak danas nakon ovog incidenta građani su se okupili ispred bolnice kako bi podržali porodicu povrijeđenog djeteta.

Prema svjedočenju prisutnih, do nesreće je došlo kada se djevojčica spuštala zip lajnom koja prolazi iznad pješačke staze, dok su se u tom trenutku ispod nalazili dječak i njegova tetka. Nesreća je izazvala šok među prisutnima, koji su odmah pozvali hitnu pomoć.

Medicinski tim je stigao vrlo brzo i pružio prvu pomoć mališanu prije nego što je hitno prevezen u bolnicu. Doktori u Opštoj bolnici Novi Pazar bore se za dječakov život, a stanje mu je trenutno kritično.

Policija je takođe stigla na lice mjesta i započela uviđaj kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće. Istraga je u toku, a nadležni apeluju na sve posjetioce zabavnog parka da budu pažljivi i poštuju sve sigurnosne protokole kako bi se ovakve nesreće izbjegle u budućnosti.

Građani Novog Pazara izrazili su veliku zabrinutost i tugu zbog nesreće. Mnogi su se okupili ispred bolnice kako bi pružili podršku porodici povrijeđenog djeteta. Na društvenim mrežama su se pojavili brojni pozivi na molitvu za mališana i apeli za povećanje sigurnosti u zabavnim parkovima.

Ovaj tragični događaj podsjeća na važnost stroge kontrole i održavanja sigurnosnih standarda u svim javnim prostorima, posebno onima namijenjenim djeci.

Telegraf.rs podsjeća da je jednogodišnje dijete teško povrijeđeno sinoć, oko 20 sati, u zabavnom parku u Novom Pazaru. Incident se dogodio kada se djevojčica (14) spuštala zip lajnom, dok su se ispod žice nalazilo dijete od svega godinu i njegova tetka.

Nažalost, sudar između djevojčice i dječaka izazvao je teške povrede kod mališana.

Odmah nakon incidenta, dječak je hitno prevezen u Opštu bolnicu Novi Pazar, gdje se nalazi u komi. Na lice mjesta brzo su stigli vozilo hitne pomoći i policija, koja je započela uviđaj kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.