Iz Muzeja sklonjena voštana figura Majkla Džeksona žbog zalbi roditelja
Foto: AFP

Zbog optužbi o umjetniku za zlostavljanje dječaka

Iz Muzeja sklonjena voštana figura Majkla Džeksona žbog zalbi roditelja

Najstariji tržni centar u Danskoj sklonio je voštanu figuru Majkla Džeksona iz straha da bi mogla da bude uvrjedljiva za kupce ili da bude oštećena zbog optužbi uperenih protiv Džeksona o zlostavljanju dječaka.

Šarlot Andersen, direktorka marketinga Centra Redovre, tržnog centra u predgradju Kopenhagena rekla je za dansku televiziju TV2 da su dobili petnaestak pritužbi zbog Džeksonove figure, uglavnom od porodica sa djecom. 

Centar je najavio organizovanje izložbe voštanih figura vodećih zvijezda, uključujući Merilin Monro i Džulije Roberts za vrijeme nedjeljnog zimskog školskog raspusta u Danskoj koji je počeo danas. 

Džeksonova figura zamijenjena je figurom Breda Pita. 

Tržni centar na 75.500 kvadratnih metara prvi je centar otvoren u Danskoj 1966. godine.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.