Vučić: Nisam optimista, ali se nadam dobroj odluci i pobjedi Srbije
Aleksandar Vučić

Najveći pritisak što glasanje neće biti tajno

Vučić: Nisam optimista, ali se nadam dobroj odluci i pobjedi Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada o pobjedi Srbije u Interpolu i da Kosovo neće postati članica te međunarodne organizacije.

Ukazao je da su zemlje izložene velikim pritiscima da budu uzdržane ili da glasaju za članstvo Kosova u Interpolu, ali da se Srbija borila da to spriječi, jače nego što bi bilo ko mogao da pretpostavi.

"Nisam optimista po prirodi, ali se nadam našoj pobjedi. Nisam neozbiljan kao oni koji su očekivali pozitivnu presudu Međunarodnog suda pravde, pa dobili negativnu. Ne mogu da tvrdim da će odluka biti dobra za nas, ali nadam se dobroj odluci i pobjedi Srbije", rekao je Vučić gostujući na TV Hepi. 

On je ukazao da Srbija nije protiv sebe imala Albance nego najjače svetske sile. 

Vučić je pojasnio da je najveći pritisak do sada to što glasanje neće biti tajno. 

"Na zahtjev bilo koje članice može da se provjeri ko je kako glasao. Amerika je poručila - vi možete da glasate kako hoćete, mi ćemo znati šta ste odlučili. I, sada mnogi koji su milsili da glasaju za nas, a pod pritiskom su, pitanje je kakvu će odluku da donesu", rekao je Vučić. 

Istakao je da Srbiji nije lako, da se borila protiv najmoćnijih na svetu, za svoj narod, jače nego što neko može da pretpostavi. 

Zahvalio je Kini, Španiji, Argentini, Kipru i Surinamu, jer su javno tražili da se pitanje članstva Kosova u Interpolu skine sa dnevnog reda. 

"Zamislite, jedan mali Surinam se javno deklarisao, otvoreno, neskriveno. Hvala tim zemljama na časnom i hrabrom držanju, Srbija to neće zaboraviti ma kako da se završi u Interpolu", rekao je predsjednik Srbije.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.