Jakna Majkl Džeksona sa prve solo turneje na aukciji (FOTO)
Majkl Džekson sa turneje "Bed"

Prema procjenama mogla bi da dostigne cijenu do 100.000 dolara

Jakna Majkl Džeksona sa prve solo turneje na aukciji (FOTO)

Crna kožna jakna koju je preminuli kralj popa Majkl Džekson nosio na svojoj prvoj solo turneji "Bed" biće ponuđena na aukciji koja će se održati u novembru.

Jakna bi prema procjenama mogla da dostigne cijenu do 100.000 dolara.

Džekson je jaknu, na čijoj se poleđini potpisao srebrnim trajnim flomasterom, nosio tokom cijele svjetske koncertne turneje, koja je trajala od 1987. do 1989. godine.

20181028110909272236

Džeksonova crna kožna jakna s turneje "Bed"

Jakna je jedan od poslednjih kultnih kostima, poput crveno-crne kožne jakne iz video-spota "Triler", koje je slavni pjevač proslavio na svojim nastupima. Jakna iz "Trilera" prodata je na aukciji 2011. godine za čak 1,8 miliona dolara. 

Jaknu sa turneje "Bed" prodaje teksaški preduzetnik i filantrop Milton Veret, zajedno sa još 100 predmeta iz njegove velike kolekcije rokenrol uspomena.

Na aukciji, koja će se 10. novembra održati u Hard rok kafeu na njujorškom Tajms skveru, naći će se i električne gitare na kojima su svirali Bob Dilan, Pol Makartni, Erik Klepton i članovi grupe U2, Edž i Bono.

Svaka gitara bi mogla da bude prodata za 20.000 do 50.000 dolara.

N1

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.