Šorts Mohameda Alija iz legendarne borbe u Manili na aukciji: Ponuda već dostigla 3,8 miliona dolara
Foto: AP

Aukcija traje do 12. aprila

Šorts Mohameda Alija iz legendarne borbe u Manili na aukciji: Ponuda već dostigla 3,8 miliona dolara

Šorts koji je nosio bokser Mohamed Ali u čuvenoj borbi "Triler u Manili" protiv Džoa Frejzera biće na aukciji sljedeće nedjelje i očekuje se da će dostići cijenu od više od šest miliona dolara.

Bijeli satenski šorts je u četvrtak stavljen na prodaju kod renomirane aukcijske kuće Sotbi, a ponuda je već dostigla 3,8 miliona dolara, prenio je BBC.

Aukcija u njujorškom ogranku Sotbija trajaće do 12. aprila.

Legendarna borba "Triler u Manili" održana je u oktobru 1975. godine u glavnom gradu Filipina i jedna je od najvažnijih borbi u istoriji boksa.

Frejzer je četiri godine ranije pobijedio Alija u njihovoj prvoj borbi i postao prvi bokser koji je pobijedio Alija, kada je odbranio titulu svjetskog šampiona teške kategorije u Njujorku.

Ali je u revanšu 1974. godine, koji nije bio za titulu, pobijedio Frejzera, pa je održan čuveni meč u Manili, koji je Ali dobio poslije 14 rundi, nakon što je Frejzerov tim predao meč.

Jedan od najlegendarnijih sportista svih vremena Mohamed Ali umro je u junu 2016. godine u 74. godini, nakon što je veći dio života poslije bokserske karijere patio od Parkinsonove bolesti. Frejzer je umro 2011. godine u 76. godini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.