Islamska država potvrdila: Meta napada kod aerodroma bio potpredsjednik

Kabul

Islamska država potvrdila: Meta napada kod aerodroma bio potpredsjednik

Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u blizini aerodroma u Kabulu, u kojem je ubijeno 14 osoba, i dodala da je meta bombaša samoubice bio potpredsjednik Avganistana Abdul Rašid Dostum, saopštila je novinska agencija te terorističke organizacije Amak.

Kako je navela, bombaš je aktivirao jaknu sa eksplozivom na proslavi, koja je organizovana povodom prijema Dostuma, prenio je Rojters.

U međuvremenu, avganistansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je 14 osoba, među kojima su civili i pripadnici vojnih snaga, ubijeno u samobilačkom napadu u blizini kabulskog aerodroma, do kojeg je došlo neposredno po slijetanju avganistanskog potpredsjednika, koji je doputovao iz inostranstva.

Portparol Nadžib Daniš dodao je da je 50 osoba povrijeđeno u napadu.

Potpredsjednik Avganistana Abdul Rašid Dostum i njegova pratnja nisu povrijeđeni u eksploziji, rekao je ranije portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana.

Avganistanski predsjednik Ašraf Gani snažno je osudio napad u saopštenju, koji je objavila predsjednička palata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.