Izraelska vojska: Nije tačno da smo bili upoznati sa planom upada Hamasa
Ilustracija

Izraelska vojska: Nije tačno da smo bili upoznati sa planom upada Hamasa

Izraelska vojska saopštila je da nije tačno da je bila upoznata sa planom palestinske grupe Hamas da pređe granicu i napadne jug zemlje.

Ranije je Njujork tajms objavio izvještaj u kome navodi da je izraelska vojska znala za plan Hamasa godinu dana prije nego je izvršen napad.

List je naveo da je Jerusalim informacije dobio na brifingu obavještajnih analitičara, ali da je izraelska vjska ocijenila taj plan Hamasa kao “neutemeljen“.

“Smiješno je pokušavati promovisati bilo kakvu teoriju zavjere. Kategorički negiram svaku mogućnost da je to bio slučaj“, napisao je potpukovnik Džonatan Konrikus iz Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na društvenoj mreži Iks.

Takođe je priznao da “IDF nije uspjela da pruži ono što je trebalo, zaštitu i bezbjednost za Izraelce (tog dana)“.

Konrikus je najavio da će vojska preduzeti “opsežnu“ reviziju kada bude pobijedila Hamas.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.