U 2017.godini izdato 229 diplomatskih i 34 službena pasoša
Ilustracija

Izvještaj o radu Ministarstva vanjskih poslova

U 2017.godini izdato 229 diplomatskih i 34 službena pasoša

Ministarstvo vanjskih poslova je u 2017. godini izdalo 229 diplomatskih i 34 službena pasoša, a u skladu sa uredbom koja uređuje izdavanje ovih dokumenata, navodi se u Izvještaju o radu Ministarstva vanjskih poslova za 2017. godinu.

U dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade, piše i da je u prošloj godini izdato blizu 1.800 izjava, odnosno potvrda i uvjerenja za oslobađanje od PDV i carine za službene i lične potrebe diplomatskog osoblja. Dodaje se i da je MVP primilo 23 zahtjeva za uplovljavanje stranih brodova u teritorijalne vode Crne Gore.

Kad je u pitanju finansijsko poslovanje, u izvještaju se navodi da je Ministarstvo vanjskih poslova u 2017. raspolagalo budžetom od 17.658.432,62 eura, a najveći dio budžeta potrošen je na rad diplomatsko-konzularnih predstavništava-13.336.344 eura.

Ministarstvo je prošle godine potrošilo i 250.000 eura za kupovinu automobila za potrebe ambasada u Argentini, Bugarskoj, Rumuniji, Ukrajini, Španiji i Švajcarskoj.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.