Amerika ukida petogodišnje vize Kubi
Foto: Ilustracija

U SAD će morati da putuju preko drugih zemalja

Amerika ukida petogodišnje vize Kubi

Stejt department saopštio je da ukida petogodišnje turističke vize Kubancima, javlja AP.

Kako navodi agencija, ovo je težak udarac za sve preduzetnike i Kubance koji su zahvaljujući vizama mogli da uđu u SAD i posjete svoje rođake, kao i da kupe neophodne zalihe za svoje poslovanje na Kubi.

Ukidanje ove vize natjeraće Kubance da u SAD putuju preko druge zemlje, obično Meksika ili Paname, svaki put kada žele da idu u posjetu, navodi AP.

"Ovo će pogoditi svakog Kubanca, ali naročito preduzetnike koji moraju da putuju (u SAD) kako bi nabavili namirnice koje su ovdje nedostupne", rekao je Nijuris Igeras iz Havane, koji za potrebe svog restorana "Atelje" na Kubu donosi so, peškire, svjieće i druge proizvode.

Kubanci su do sada imali opciju da nakon što im viza bude odobrena, drugu ne moraju da traže narednih pet godina. Međutim, od 18. marta, viza će važiti samo za jedan ulazak i tromjesečni boravak u SAD.

Izvor: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.