Najprljaviji predmeti koje svakodnevno koristimo: Oni predstavljaju leglo bakterija

Najprljaviji predmeti koje svakodnevno koristimo: Oni predstavljaju leglo bakterija

Postoji nekoliko predmeta koje svakodnevno koristimo, a koji predstavljaju leglo bakterija. Na njih biste trebali obratiti pažnju kada idući put budete čistili.

Na prvom mjestu su spužve za pranje posuđa i krpe od mikrovlakana koje koristimo za čišćenje sudopera, kuhinjskih površina i stolova. No, one predstavljaju opasnost s obzirom na to da se na njima nalazi najviše bakterija, prema istraživanju Scientific Reports. Kako biste se zaštitili, imajte na umu da ih redovno trebate mijenjati.

Na ovoj listi su i četkice za zube. Iz istog razloga biste ih svaki put nakon korištenja trebali temeljito isprati i, naravno, takođe redovno mijenjati.

Svakog dana dodirujemo ručke vrata, ormarića i frižidera, ne razmišljajući pretjerano o njima. Međutim, one su idealne za prijenos bakterija. Obavezno ih dobro očistite dezinfekcionim sredstvima.

Na četvrtom mjestu su daljinski upravljači koje često zaboravljamo prebrisati. Takođe biste trebali obratiti pažnju i na čistoću torbe koju nosite. Pored toga što je morate redovno čistiti, vodite računa o tome da je nikada ne spuštate na pod.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.