Srebro za crnogorske vaterpoliste na EP

Srebro za crnogorske vaterpoliste na EP

Juniori Crne Gore u finalu poraženi od Hrvatske nakon slabijeg izvođenja peteraca 8:10, pošto je u regularnom dijelu bilo neriješeno 7:7

Juniorska (U 19) vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je evropsko srebro - zlato je izmaklo u dramatičnom finalu protiv Hrvatske, koja je slavila boljim izvođenjem peteraca - 10:8, nakon što je regularni dio meča završen 7:7 (1:0, 2:1, 1:3, 3:3).

Mlade „ajkule“ su se dva puta vraćale u meč, prvi put nakon što je rival poveo 3:0, drugi kada su u posljednjem dijelu utakmice preokrenule dva gola zaostatka i od 4:6 došle do 7:6, da bi rival izjednačio 35 sekundi prije kraja, a zatim u penal seriji bio mnogo mirniji i precizniji. Tri hrvatska igrača su pogodila sa pet metara, na drugoj strani "crveni" su dva puta neuspješni sa peterca...

Crnogorska selekcija je nervozno počela meč, djelovale su „ajkule“ i umorno u napadačkim akcijama, pa je Hrvatska povela 3:0, a prvi gol Crna Gora je postigla tek pet sekundi prije kraja druge četvrtine, kada je Strahinja Gojković pogodio iz tranzicije. Taj pogodak je pokrenuo mlade crnogorske igrače, koji su trećoj četvrtini anulirali veliki minus i došli do izjednačenja 4:4, sa dva gola Srđana Janovića i jednim Danila Stupara.

U tim momentima je naš tim djelovao bolje od rivala, bio je u naletu, ali je Hrvatska uspjela da se izvuče iz krize i da povede 6:4, uz jednu spornu situacije, u kojoj je ostala dilema da li je lopta nakon šuta Tima Perova prešla gol liniju.

Dva gola zaostatka nisu, međutim, poremetila namjeru „ajkula“ da dođu do zlata, dva sjajna šuta Danila Roganovića sa lijevog krila i Stupara iz velike udaljenosti bila su neuhvatljiva za hrvatskog golmana - 6:6, da bi minut i 56 sekundi prije kraja Balša Vučković pogodio pod prečku u napadu sa igračem više za prvo vođstvo - 7:6.

Hrvatska je sa igračem više uspjela da dođe do izjednačenja, a zatim i do evropske titule.

Računajući peterce, po dva gola za Crnu Goru postigli su Srđan Janović, Strahinja Gojković i Danilo Stupar, po jedan Andrija Roganović i Balša Vučković.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.