Crnogorske ajkule potopile Srbiju za polufinale EP

Crnogorske ajkule potopile Srbiju za polufinale EP

Vaterpolo je još jednom pokazao da je nacionalni sport broj jedan! Nakon četvrtog mjesta U16 selekcije ma Svjetskom prvenstvu, bronze U18 selekcije na Svketskom prvenstvu, i U19 selekcija domogla se polufinala velikog takmičenja!

Juniorska (U19) vaterolo reprezentacija Crne Gore je u polufinalu Evropskog prvenstva!

edan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Sjajan uspjeh mladih “ajkula”, tim koji vodi Miodrag Mirović boriće se za medalju, nakon što je u četvrtfinalu pobijedio Srbiju nakon peteraca 18:17 (1:4, 4:2, 5:4, 3:3, 5:4).

I ponovo je golman Andrija Bjelica, baš kao u osmini finala protiv Holandije, bio veliki junak, odbranivši dva peterca, oba Miljanu Đokanoviću u prvoj i šestoj seriji.

Srbija, koja je u grupi upisala tri pobjede i imala dan odmora, mnogo je bolje počela meč, povela je 3:0, pa 5:1, početkom druge četvrtine.

Međutim, mlade “ajkule” su do kraja pokazale kakav talenat posjeduju, ekspresno su serijom 3:0 za tri minuta, smanjile na 5:4, da bi u trećoj četvrtini i preokrenule.

Bilo je 7:5 za rivala, a dva minuta prije kraja tog perioda 9:8 za naš tim.

Od tada je Crna Gora konstantno bila u prednosti, mogla je da dođe do pobjede i u regularnom dijelu, a Srbija je gol za izjednačenje 13:13 postigla 21 sekundu prije kraja.

Naš tim je imao posljednji napad, nije ga iskoristio, ali je u penal-ruletu došao do velike pobjede.

Računajući i peterce, najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Danilo Stupar sa čak šest golova, po tri su upisali Srđan Janović i Strahinja Gojković, po dva Balša Vučković i Tim Perov, a po jedan Draško Samardžić i Nikola Petrović.

Izvor:Standard

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.