Princ Hari će naslijediti milione od pokojne kraljice majke

Princ Hari će naslijediti milione od pokojne kraljice majke

Prema izvještajima britanskih medija, princ Hari će dobiti milione funti iz fonda pokojne kraljice majke kada 15. septembra proslavi svoj 40. rođendan.

Vojvoda od Saseksa bi takođe mogao da dobije više od svog brata, princa od Velsa, kao kompenzaciju za to što nije suveren.

Smatra se da je vojvodina prabaka izdvojila oko 19 miliona funti u povjerenički fond za svoje praunuke – što je 1994. godine bila suma koja je iznosila oko dvije trećine njenog bogatstva.

U tadašnjim izvještajima u Observeru navodilo se su da će Vilijam i Hari povući dio nasljedstva u dvije rate – na svoj 21. i 40. rođendan.

U to vrijeme nije bilo poznato da li će depozit, uplaćen kada je pokojna kraljica majka imala 94 godine, biti podvrgnut porezu na nasljedstvo.

Međutim, pošto je majka kraljice Elizabete Druge poživjela do 2002. godine, prešla je sedmogodišnji prag i zbog toga je oslobođena poreza.

Mada detalji povjereničkog fonda nisu objavljeni, stručnjaci za poslove britanske kraljevske porodice su ranije ukazivali da bi princ Hari dobio više novca od svog brata, kao kompenzaciju za to što nije suveren.

Poznato je da su dva brata dobila šest miliona funti kada su napunili 21 godinu i dodatnih osam miliona kada su napunili 40.

Princ Vilijam, koji je napunio 40 godina u junu 2022. godine, postao je princ od Velsa, vojvoda od Kornvola i nasljednik kada je njegov otac kralj Čarls stupio na prijesto.

Princ od Velsa je prošle godine dobio i 23,6 miliona funti od imanja.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.