Ćulafić: Intelektualno neuhranjene generacije došle na čelo države, trenutak je da nešto uradimo
Biljana Ćulafić/ - EVROPSKI SAVEZ

Ćulafić: Intelektualno neuhranjene generacije došle na čelo države, trenutak je da nešto uradimo

Danas svako ima svoju religiju, to vam je poznato. Moja religija je obrazovanje, poručila je na predstavljanju liste „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“ kandidatkinja za odbornicu Biljana Ćulafić, profesorica crnogorskog jezika i književnosti.

- Simbolično ili ne, shvatite to kako god hoćete, upravo je ovoga septembra 50 godina kako sam ušla u crnogorski sistem obrazovanja. Tog septembra 1974. godine započeo je moj put sa titogradske periferije, prigradskog naselja Gornja Gorica, đe su živjeli moji roditelji radnici, da bih ja zahvaljujući obrazovanju došla danas đe jesam i pred vama govorila. Taj put je bio dug, kao što vidite, ali se on isplatio, navela je Ćulafić na početku obraćanja.

Prema njenim riječima, danas imamo generacije koje su intelektualno neuhranjene.

- Te su generacije došle danas na čelo države, vidite što se nama dešava. Došao je trenutak da nešto uradimo, naglasila je Ćulafić.

U ovom gradu, napominje, ne postoji nijedno mjesto, nijedna institucija koja se samo i isključivo bavi đecom i mladima.

- Đeca i mladi su svi, bez obzira na bilo koji status, najranjivija kategorija. Kad njih pustite i zanemarite vi napravite najveću štetu. Mi smo sada došli na gotovu štetu i da bismo nešto popravili moramo da počnemo da radimo sada, kazala je Ćulafić.

Ulaganje u obrazovanje i kulturu, prema riječima Ćulafić, zahtijeva ne samo znanje, htjenje i umijenje, ono zahtijeva hrabrost.

- Politički je rizično, jer ulaganje u obrazovanje i kulturu daje rezultate tek kroz 10 ili 20 godina, ali mi smo hrabri, mi ćemo to uraditi. Mi to možemo i umijemo, zajedno sa svima vama, saopštila je Ćulafić.

Kako je dodala, naši mladi, naša đeca su naš resurs i naša ciljna grupa.

- Oni moraju biti vidljivi, oni moraju učestvovati u izgradnji ovoga grada, oni moraju biti dio našega programa i oni to jesu. Jednoga dana, oni će napisati program i biti bolji od nas. To je naš cilj. Izađite na ove izbore, glasajte za ovu našu viziju, da bi nam sjutra svima bilo bolje, zaključila je Ćulafić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.