Nastavlja se operacija izraelske vojske na Zapadnoj obali; UN: IDF pogodio naše humanitarno vozilo u Gazi
(Foto: Beta/AP/Jehad Alshrafi)

Nastavlja se operacija izraelske vojske na Zapadnoj obali; UN: IDF pogodio naše humanitarno vozilo u Gazi

Sukob Izraela i Hamasa – 328. dan. Na Zapadnoj obali u toku je izraelska "antiteroristička operacija". Tokom jučerašnjeg dana tamo je stradalo najmanje devet Palestinaca. IDF je saopštio da je pronađeno tijelo izraelskog vojnika otetog 7. oktobra.

Izrael je počeo najveću kopnenu ofanzivu na Zapadnu obalu u posljednjih 20 godina. Kontroliše polovinu te enklave, a cilj im je, kažu, uništenje terorista.

U racijama u Dženinu poginulo je najmanje devet ljudi. Racije su izvršene u dva izbjeglička kampa. Više od 150 izraelskih vojnika upalo je u kamp Šufat sjeverno od Jerusalima.

Palestinski predsjednik Abas je, zbog operacije izraelske vojske na Zapadnoj obali, prekinuo posjetu Saudijskoj Arabiji.

Izraelska vojska saopštila je da je pronađeno tijelo izraelskog vojnika otetog 7. oktobra.

Ujedinjene nacije objavile su da je je vozilo Svetskom programa za hranu pogođeno u Gazi od strane izraelske vojske, dok se kretalo u humanitarnom konvoju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.