Grupa stranaca pretukla oca i sina na granici sa CG, mislili da su krenuli da zaobilaze kolonu
Ilustracija

Grupa stranaca pretukla oca i sina na granici sa CG, mislili da su krenuli da zaobilaze kolonu

Otac i sin iz Hrvatske su juče kasno popodne završili u bolnici nakon što ih je napalo desetak stranih državljana koji su čekali u koloni za prelazak granice na graničnom prijelazu Karasovići (Crna Gora).

Otac i sin zaobilazili su kilometarsku kolonu kako bi stigli do svoje kuće.

“Kada su ih vidjeli da voze drugom trakom zaustavili su ih ovi koji su čekali na izlazak iz Hrvatske, valjda su mislili da žele preko reda na granicu. Pokušali su im objasniti da ne idu na granicu već kući, ali ovi su ih napali. Desetak njih ih je tuklo. Stigla je policija, priveli su trojicu, a hitna je naše odvela u bolnicu”, rekao je jedan od sagovornika za Dubrovački vijesnik.

Načelnik Konavla Božo Lasić potvrdio je da se incident dogodio.

“Znam obojicu i jamčim da oni nisu izazvali incident. Svi ih u Konavlima znaju, to su ugledni ljudi. Žao mi je da se ovakve stvari događaju, ali bojim se da se ovo može ponoviti. Zato sam i nadležnim službama uputio zahtjev da se na GP Karasović otvori još izlaza prema Crnoj Gori i da se sustav softverski pojača kako bi procedura skeniranja dokumenata išla puno brže”, poručuje Lasić.

Ovaj granični prijelaz, inače, povezuje Hrvatsku i Crnu Goru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.