Trajektu Jadrolinije se pokvarila oba motora, 340 putnika zarobljeno na pučini

ISPLOVIO IZ SPLITA

Trajektu Jadrolinije se pokvarila oba motora, 340 putnika zarobljeno na pučini

Trajekt "Oliver" Jadrolinije, koji je iz Splita isplovio jutros u 10:30 sati, pokvario se i već satima pluta u kanalu. Riječ je o trajektu koji je krenuo prema Veloj Luci na Korčuli, javljaju hrvatski mediji.

Trajekt "Oliver" hrvatske kompanije Јadrolinija trenutno pluta u Korčulanskom kanalu sa 340 putnika, a kompanija je objavila da je u pitanju kvar tehničke prirode.

Trajekt "Oliver" plovio je ka Veloj Luci, a portal Dalmacija danas prenosi da je brod ostao bez oba motora. Mediji navode da brod pluta minimalnom brzinom od 1,2 čvora između Koručule i Hvara, odnosno Visa.

Slobodna Dalmacija dodaje da im je iz Јadrolinije potvrđeno da će "Oliver" zaploviti tek pomoću tegljača, kao i da su putnici na trajektu proveli pet sati, što je duplo više nego što traje putovanje od Splita do Vele Luke na Korčuli.

"Danas je trajekt Oliver isplovio u svojoj redovnoj liniji u 10:30 sati iz Splita prema Veloj Luci. Međutim, tokom plovidbe došlo je do tehničkog kvara. Negdje oko pola sata smo pokušavali riješiti taj tehnički problem, privremeno smo uspjeli, međutim ponovo se dogodio. Taj problem traje i dalje, a mi ga intenzivno pokušavamo riješiti kako bi što prije dovezli trajekt Oliver do Vele Luke, Jadrolinija je unajmila remorker od kojeg očekuje da do 19 sati doveze putnike u luku", saopćili su iz Jadrolinije.

Putnici koji su na trajektu, a idu za Lastovo, trebali su presjedati iz jednog trajekta na drugi. Bez obzira u koji sat Oliver dođe u Velu Luku, putnici će biti prevezeni trajektom Korčula ili Bartol Kašić, javlja Index.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.