Vučić nervozno stajao ispred vozila Scholza, a mikrofon uhvatio komentar

Vučić nervozno stajao ispred vozila Scholza, a mikrofon uhvatio komentar

Na društvenim mrežama objavljen je snimak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako nervozna čeka ispred vozila kancelara Njemačke Olafa Scholza, a opozicija je navela da se radi o poniženju za predsjednika Srbije.

Njemački kancelar Olaf Scholz sinoć je stigao u posjetu Srbiji, a na aerodromu ga je dočekao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Ono što je trebalo da bude svečani doček ubrzo se pretvorilo u čudnu situaciju koja je iznervirala Vučića.

Naime, nakon što je Scholz ušao u automobil, Vučić je ostao da stoji ispred auta i došlo je do neugodne situacije u kojoj je bilo nejasno šta se dešava.

Mikrofon je uhvatio kako Vučić u jednom trenutku nervozno govori "Kad bi mi neko objasnio šta sada čekaju".

Jedna od liderica opozicije Marinika Tepić je na Twitteru prokomentarisala kako je "Mikrofon RTS-a slučajno uhvatio Vučića kiselog što tri minuta stoji kao vratar pored Scholzovih kola! A izjave ništa, džaba dovlačio medije. Schol sletio, rukovao se i ušao u kola! On ostao, čeka da krenu bar da mahne".

Podsjećamo, Scholz je došao u neočekivanu posjetu Srbiji, a tema razgovora bi trebalo biti iskopavanje litijuma u zapadnoj Srbiji za koji je posebno zainteresovana njemačka auto industrija. Brojne ekološke organizacije se protive iskopavanju litija zbog mogućih posljedica po prirodu i zdravstvenih posljedica po stanovništvo.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.